به سنگ هایی که در طبیعت یافت می شوند سنگ مصنوعی گفته می شود. همانطور که ممکن است از دوران دبستان و علوم ان به یاد داشته باشید سنگ های موجود در طبیعت به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: سنگ های رسوبی، سنگ های آذرین و سنگ های دگرگون شده. هر یک از این سنگ ها ویژگی های خاص خود را داشته و از همه آنها بسته به مشخصه هایی که دارند در ساختمان سازی و بخش های مختلف آن بهره گرفته می شود.برای مثال سنگ آهک و ماسه سنگ از جمله سنگ های رسوبی هستند که در ساختمان سازی از آنها استفاده می شود. سنگ گرانیت یکی از انواع سنگ های آذرین است که از آن هم در ساختمان سازی بهره زیادی گرفته می شود. و از جمله معروف ترین سنگ های دگرگون شده می توانیم به سنگ مرمر اشاره کنیم که قطعا همه با کاربرد آن در ساختمان سازی آشنایی دارند. علاوه بر سنگ های طبیعی دسته ای دیگر از سنگ ها هستند که سنگ مصنوعی نامیده می شوند. این نوع از سنگ ها معمولا از ترکیب انواع مختلف ماده های افزودنی به سنگ های طبیعی ایجاد می شوند و آنها را به نام سنگ مصنوعی می شناسیم. از جمله این مواد افزودنی می توانیم به سیمان و همچنین مواد پلیمری اشاره کرد. برای هر یک از انواع سنگ های مصنوعی این مواد افزودنی منحصر به خودش بوده و همین سبب به وجود آمدن رنج گسترده ای از انواع سنگ مصنوعی خواهد شد. از جمله ویژگی های اصلی این نوع از سنگ ها می توان به کمتر بودن وزن انها، بالا رفتن و سریع تر شدن سرعت نصب و همچنین امکان استفاده از آنها در شرایط جوی مختلف اشاره کرد.
تفاوت انواع سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی
در همین ابتدا بگوییم که از نظر شکل ظاهری سنگ های مصنوعی کاملا شبیه به انواع سنگ های طبیعی هستند و در نگاه اول نمی توان خیلی سریع متوجه این شد که سنگ به کار رفته از انواع سنگ مصنوعی است یا طبیعی؟ چرا که سنگ های مصنوعی در قالب هایی ساخته می شوند که همان قالب سنگ های طبیعی است. علاوه بر این متریال اولیه ای که برای تولید انواع سنگ مصنوعی مورد استفلده قرار می گیرد هم همان سنگ ها طبیعی و مواد مشتق شده از انها هستند. همین امر کار تشخیص را با مشکل مواجه می کند و ما به عنوان فردی معمولی متوجه این تفاوت ها نمی شویم. در ادامه تعدادی از مهمترین تفاوت های سنگ های طبیعی و مصنوعی با هم را می بینیم:
تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در قیمت
یکی از بزرگترین تفاوت هایی که میان سنگ های طبیعی با سنگ های مصنوعی وجود دارد قیمت آنها است. همانطور که مشخص است قیمت سنگ های طبیعی بالاتر از سنگ های مصنوعی است و سنگ های مصنوعی را می توان یک جایگزین باکیفیت اما اقتصادی سنگ های گران قیمت طبیعی به شمار آورد.
تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در شکل ظاهری و ساختار
تفاوت بعدی از نظر شکل ظاهری و ساختار این سنگ هاست. به طور کلی سنگ های مصنوعی از نظر رنگ بندی که دارند و همچنین به لحاظ ساب خیلی یکدست و خوب هستند و مشکلی در مورد آنها وجود ندارد. اما در مقابل سنگ های طبیعی چیزی هستند که شاید صفت اصیل برازنده آنها باشد. یعنی ممکن است از نظر شکل ظاهری به لحاظ طبیعی بودنشان عالی نباشند اما اصالت دارند و طی گذر زمان دچار تغییر شکل نخواهند شد. در این زمینه می توان اینطور گفت که سنگ های مصنوعی به هیچ عنوان قابل مقایسه با سنگ های طبیعی نیستند. سنگ های طبیعی که شاید هزاران سال در دل طبیعت بوده اند و تحت سخت ترین فشارها قرار گرفته اند و رنگ و جلای خاصی گرفته اند به هیچ عنوان قابل قیاس با سنگ های مصنوعی و رنگ و ساختارشان نیستند و از این نظر واقعا قابل جایگزینی نیستند. هرچند خیلی وقت ها سنگ های مصنوعی به راحتی نیاز سازنده را تامین می کنند و نیازی نیست برای سنگ های طبیعی هزینه زیادی متحمل شویم.
تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در نحوه نصب آن
تفاوت بعدی انواع سنگ مصنوعی با سنگ های طبیعی در پروسه نصب آنها است. به این شکل که سنگ های طبیعی برای نصب می بایست حتما اسکوپ شده و سپس مورد استفاده قرار بگیرند، که این کار علاوه بر این که به زمان بیشتری نیاز دارد سبب بالا رفتن هزینه ها هم می شود. این در حالی است که انواع سنگ مصنوعی هنگام نصب نیازی به اسکوپ شدن ندارند و خیلی سریع و بدون نیاز به مدت زمان طولانی می توان آنها را به راحتی نصب کرد علاوه بر این هزینه اسکوپ کردن هم از فهرست هزینه ها حذف شده و کار اقتصادی تر خواهد بود.
تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در تخلخل
یکی از ویژگی های سنگ های مصنوعی این است که آنها سطح یکدست و صافی دارند که هیچ گونه تخلخلی روی ن مشاهده نمی شود. همین موضوع سبب می شود که آب به داخل سنگ های مصنوعی نفوذ نکند. لذا انها گزینه مناسبی برای استفاده در کف و یا نمای ساختمان ها به شمار می آیند. این در حالی است که سنگ های طبیعی به دلیل ماهیتی که دارند معمولا دارای خلل و فرج هستند و همین موضوع سبب می شود آنها جذب آب به داخل خود داشته باشند.
استحکام، دوام و وزن سنگ مصنوعی و سنگ طبیعی
تفاوت بعدی این دو نوع از سنگ ها در مقاومت و دوام و همچنین استحکام آنها است. انواع سنگ مصنوعی کاملا مقاوم و مستحکم هستند و می توانند تحت هر شرایط جوی دوام آورده و دچار مشکل نشوند. علاوه بر این در کنار این دوام و استحکام خوب آنها از نظر وزنی سبک هم هستند. این موضوع سبب شده است سنگ های مصنوعی یک گزینه خوب برای منطقه های زلزله خیز به شمار بیایند. چون در عین حالی که مقاوم هستند وزن کمی داشته و خرابی های زیادی به بار نمی آورند و سبب کاهش در خسارت ها می شوند. این در حالی است که سنگ های طبیعی بسیار سنگین هستند و همچنین با توجه به این وزن بالا امکان این که در طول زمان از محل خود جدا شده و کنده شوند وجود دارد.
کاربرد سنگ های مصنوعی
حال که با تفاوت های انواع سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی اشنا شدید خوب است کمی هم در مورد کاربرد سنگ های مصنوعی اطلاعات به دست آوریم. از جمله کاربردهای انواع سنگ مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دیدگاهتان را بنویسید